sos mięsny z mąką i koncentratem pomidorowym

Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny sos! Sos z mięsa wieprzowego-danie z kategorii & quot; pyszny, obfity, szybki obiad & quot;. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu, nawet początkujący kucharze poradzą sobie z hukiem. Wieprzowina jest miękka, delikatna i soczysta. Możesz zrobić to danie z dowolnego rodzaju mięsa.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 54 % 13 g
węglowodany 13 % 3 g
155 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Mięso umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój miąższ wieprzowy na kawałki w poprzek włókien.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej roślinny na patelnię o odpowiedniej objętości (mam duży rondel), podgrzej i usmaż nasze kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszamy mięso, powinno być dobrze usmażone.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cebulę do mięsa i smaż przez 5-7 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy cebula jest miękka, dodaj mąkę, dobrze wymieszaj i smaż przez 3 minuty na małym ogniu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Sól-pieprz do smaku, dodaj koncentrat pomidorowy lub sos, który lubisz. Mieszaj i podgrzewaj przez kilka minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie napełnij wszystko 500 mililitrami wrzącej wody, aby mięso nie przestało być poddawane obróbce cieplnej. Wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj wszystko na średnim ogniu przez 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu. Smakuj, jeśli potrzebujesz soli.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasz aromatyczny sos wieprzowy jest gotowy. Mięso jest bardzo delikatne i aromatyczne. Podawaj na gorąco z dowolnym dodatkiem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy