skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Mięso umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Krok 2:
Pokrój miąższ wieprzowy na kawałki w poprzek włókien.
Krok 3:
Wlej olej roślinny na patelnię o odpowiedniej objętości (mam duży rondel), podgrzej i usmaż nasze kawałki.
Krok 4:
Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 5:
Mieszamy mięso, powinno być dobrze usmażone.
Krok 6:
Dodaj cebulę do mięsa i smaż przez 5-7 minut.
Krok 7:
Gdy cebula jest miękka, dodaj mąkę, dobrze wymieszaj i smaż przez 3 minuty na małym ogniu.
Krok 8:
Sól-pieprz do smaku, dodaj koncentrat pomidorowy lub sos, który lubisz. Mieszaj i podgrzewaj przez kilka minut.
Krok 9:
Następnie napełnij wszystko 500 mililitrami wrzącej wody, aby mięso nie przestało być poddawane obróbce cieplnej. Wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj wszystko na średnim ogniu przez 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu. Smakuj, jeśli potrzebujesz soli.
Krok 10:
Nasz aromatyczny sos wieprzowy jest gotowy. Mięso jest bardzo delikatne i aromatyczne. Podawaj na gorąco z dowolnym dodatkiem.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g