kawior z bakłażanem i pomidorem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
umyj wszystkie warzywa, obierz cebulę i paprykę. Jeśli bakłażan jest bardzo duży, wystarczy jeden. Pokrój wszystko w drobną kostkę na różne potrawy. Dodaj cebulę do gorącego oleju na patelni i smaż trochę. Następnie papryka, smażyć przez 3 minuty. Dalej są bakłażany i pomidory. Dusić na małym ogniu przez 30-40 minut. 5 minut przed gotowaniem sól, pieprz, a kawior z bakłażanem i pomidorami jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g