kawior z bakłażanem i pomidorem

kawior-sałatka z bakłażana to miły dodatek do obiadu jako przystawka. Wypróbuj nowy przepis na pyszny kawior z bakłażana z pomidorami.
Svetlana_bondyrevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

umyj wszystkie warzywa, obierz cebulę i paprykę. Jeśli bakłażan jest bardzo duży, wystarczy jeden. Pokrój wszystko w drobną kostkę na różne potrawy. Dodaj cebulę do gorącego oleju na patelni i smaż trochę. Następnie papryka, smażyć przez 3 minuty. Dalej są bakłażany i pomidory. Dusić na małym ogniu przez 30-40 minut. 5 minut przed gotowaniem sól, pieprz, a kawior z bakłażanem i pomidorami jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy