pieczeń z kurczaka

Zachwyć swoją rodzinę tym przepysznym pieczeniem kurczaka! Pasuje do prawie każdego przystawki!
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 15 g
tłuszcze 28 % 7 g
węglowodany 12 % 3 g
130 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

pokrój filet z kurczaka na małe kawałki. Pokrój obrane marchewki na pół koła. Pokrój cebulę w półpierścienie.

rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż w nim kawałki kurczaka. Gdy mięso staje się białe, dodaj do niego marchewki. Smażyć, mieszając, przez pięć minut. Dodaj cebulę, wymieszaj, smaż, aż cebula będzie w połowie ugotowana (cóż, lub tak, jak lubisz cebulę, co jest smażone).

dodaj suche przyprawy i sól do opiekania kurczaka.

to wszystko, nasze danie jest gotowe, możesz je podać! Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy