pieczeń z kurczaka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
pokrój filet z kurczaka na małe kawałki. Pokrój obrane marchewki na pół koła. Pokrój cebulę w półpierścienie.
rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż w nim kawałki kurczaka. Gdy mięso staje się białe, dodaj do niego marchewki. Smażyć, mieszając, przez pięć minut. Dodaj cebulę, wymieszaj, smaż, aż cebula będzie w połowie ugotowana (cóż, lub tak, jak lubisz cebulę, co jest smażone).
dodaj suche przyprawy i sól do opiekania kurczaka.
to wszystko, nasze danie jest gotowe, możesz je podać! Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g