skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj i obierz wszystkie warzywa, obierz pieprz z nasion, namocz ryż.
Krok 2:
Zaczynamy od mięsa mielonego. Rozmrażania, dodajemy posiekaną cebulę, ryż, jajko i przyprawy (u mnie sól i pieprz). Wszystko to dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Faszerujemy nasze papryki.
Krok 4:
Następnie pieczemy. Zetrzyj pomidory, zamieniając je w puree (jeśli masz koncentrat pomidorowy, po prostu dodaj 1 łyżkę później)
Krok 5:
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewkę
Krok 6:
Wlej olej na głęboką patelnię, gdy się nagrzeje, wrzuć cebulę, smaż przez 2 minuty
Krok 7:
Następnie marchewka, 2 min smażyć
Krok 8:
Następnie pomidor lub pasta pomidorowa. Nie smażymy też dużo
Krok 9:
Ponieważ uwielbiam warzywa, dodałem do tego przepisu kapustę. Ale nie jest to konieczne.
Krok 10:
Włóż paprykę do opiekania
Krok 11:
Napełnij gorącą przegotowaną wodą. Dodałem też grubo posiekaną kapustę. To wszystko, a następnie dusić do miękkości. 5 minut przed gotowością do soli i dodaj liść laurowy. Przebij pieprz widelcem, jeśli jest miękki, oznacza to, że danie jest gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g