faszerowana papryka z ryżem, mielonym mięsem i kapustą

bardzo smaczne i satysfakcjonujące papryki, a smak... MMM nie da się wyrazić słowami. Próbować)
Svetlana_bondyrevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 50 % 11 g
węglowodany 27 % 6 g
147 kcal
IG: 67 / 33 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj i obierz wszystkie warzywa, obierz pieprz z nasion, namocz ryż.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy od mięsa mielonego. Rozmrażania, dodajemy posiekaną cebulę, ryż, jajko i przyprawy (u mnie sól i pieprz). Wszystko to dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Faszerujemy nasze papryki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie pieczemy. Zetrzyj pomidory, zamieniając je w puree (jeśli masz koncentrat pomidorowy, po prostu dodaj 1 łyżkę później)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej olej na głęboką patelnię, gdy się nagrzeje, wrzuć cebulę, smaż przez 2 minuty

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie marchewka, 2 min smażyć

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie pomidor lub pasta pomidorowa. Nie smażymy też dużo

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ponieważ uwielbiam warzywa, dodałem do tego przepisu kapustę. Ale nie jest to konieczne.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż paprykę do opiekania

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Napełnij gorącą przegotowaną wodą. Dodałem też grubo posiekaną kapustę. To wszystko, a następnie dusić do miękkości. 5 minut przed gotowością do soli i dodaj liść laurowy. Przebij pieprz widelcem, jeśli jest miękki, oznacza to, że danie jest gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy