mięso w rękawie w piekarniku

najdelikatniejsze mięso, po prostu rozpływa się w ustach! . Pieczone mięso to wygrana-wygrana na świąteczny stół. Proponuję dziś ugotować wieprzowinę w rękawie w piekarniku ze świeżymi warzywami. Mięso okazuje się tak miękkie i delikatne, że nie można się oprzeć, aby jeszcze nie jeść)))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 15 % 4 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Umyj mięso, osusz ręcznikiem papierowym. Obierz czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W miąższu wykonaj nacięcia i włóż do każdego plasterki posiekanego czosnku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze pocieramy mięso solą, pieprzem, ziołami i przyprawami. Dajemy mu pół godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie włącz piekarnik do ogrzewania o 200 stopni i pokrój warzywa na duże kawałki. Cebula, marchew, papryka, pomidor i jabłka)) nie zdziw się, jabłka bardzo dobrze komponują się z wieprzowiną-to klasyka) smak będzie niesamowity!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zwinąłem mięso i owinąłem go sznurkiem do gotowania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kulinarny rękaw do pieczenia z jednej strony zawiązujemy specjalnym klipsem, wkładamy mięso i warzywa do środka, zawiązujemy z drugiej strony tak, aby w rękawie było wolne miejsce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wkładamy rękaw do naczynia do pieczenia. Wkładamy do piekarnika (temperatura 200 stopni) na 40 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i pozwól jej piec przez kolejne 20-25 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy wieprzowina jest gotowa, odstawiamy ją na kolejne 10 minut, a następnie podajemy do stołu ze świeżymi warzywami. Do dekoracji ziemniaki, ryż. Co kochasz))

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mięso okazuje się bardzo, bardzo delikatne))) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy