skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Umyj mięso, osusz ręcznikiem papierowym. Obierz czosnek.
Krok 2:
W miąższu wykonaj nacięcia i włóż do każdego plasterki posiekanego czosnku.
Krok 3:
Dobrze pocieramy mięso solą, pieprzem, ziołami i przyprawami. Dajemy mu pół godziny.
Krok 4:
Następnie włącz piekarnik do ogrzewania o 200 stopni i pokrój warzywa na duże kawałki. Cebula, marchew, papryka, pomidor i jabłka)) nie zdziw się, jabłka bardzo dobrze komponują się z wieprzowiną-to klasyka) smak będzie niesamowity!
Krok 5:
Zwinąłem mięso i owinąłem go sznurkiem do gotowania.
Krok 6:
Kulinarny rękaw do pieczenia z jednej strony zawiązujemy specjalnym klipsem, wkładamy mięso i warzywa do środka, zawiązujemy z drugiej strony tak, aby w rękawie było wolne miejsce.
Krok 7:
Wkładamy rękaw do naczynia do pieczenia. Wkładamy do piekarnika (temperatura 200 stopni) na 40 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i pozwól jej piec przez kolejne 20-25 minut.
Krok 8:
Gdy wieprzowina jest gotowa, odstawiamy ją na kolejne 10 minut, a następnie podajemy do stołu ze świeżymi warzywami. Do dekoracji ziemniaki, ryż. Co kochasz))
Krok 9:
Mięso okazuje się bardzo, bardzo delikatne))) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g