naleśniki owsiane z czosnkiem

pyszne i zdrowe naleśniki owsiane z czosnkiem - ochrona przed przeziębieniem. I pyszne!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 38 % 20 g
węglowodany 46 % 24 g
279 kcal
IG: 4 / 96 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Śmietana, jajko, sól i czosnek, przepuszczone przez czosnek, lekko ubij, aż będą gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Tak jest!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj płatki owsiane do masy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odstaw na 10-15 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej olej na dobrze rozgrzaną patelnię.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść powstałą masę łyżką stołową na patelni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smażyć z jednej strony, aż się zrumieni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po zrumienieniu jednej strony naleśniki Odwróć na drugą stronę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smaż też z drugiej strony, aż się zrumieni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy