naleśniki owsiane z czosnkiem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Śmietana, jajko, sól i czosnek, przepuszczone przez czosnek, lekko ubij, aż będą gładkie.
Krok 3:
Tak jest!
Krok 4:
Dodaj płatki owsiane do masy.
Krok 5:
Wymieszaj.
Krok 6:
Odstaw na 10-15 minut.
Krok 7:
Wlej olej na dobrze rozgrzaną patelnię.
Krok 8:
Umieść powstałą masę łyżką stołową na patelni.
Krok 9:
Smażyć z jednej strony, aż się zrumieni.
Krok 10:
Po zrumienieniu jednej strony naleśniki Odwróć na drugą stronę.
Krok 11:
Smaż też z drugiej strony, aż się zrumieni.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g