piersi z kurczaka w bułce tartej z parmezanem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
pokrój kurczaka na średnie kawałki, sól, pieprz, dodaj przyprawy.
pokrój chleb w kostkę i posiekaj w blenderze, sól, pieprz, dodaj czosnek w proszku, starty parmezan, cebulę w proszku, wymieszaj. Ubij jajka osobno, wymieszaj je z bułką tartą. Połóż tutaj kawałki kurczaka, zwiń je w bułkę tartą i usmaż na patelni na oleju roślinnym po obu stronach na średnim ogniu.
Przenieś na ręcznik papierowy, pozwól, aby nadmiar tłuszczu wchłonął się i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Suszona cebula - 273 kcal/100g