piersi z kurczaka w bułce tartej z parmezanem

co może smakować lepiej niż delikatne mięso z kurczaka w bułce tartej? Spróbuj! Pyszne!
☺ModnicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 21 g
tłuszcze 10 % 3 g
węglowodany 20 % 6 g
135 kcal
IG: 17 / 83 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

pokrój kurczaka na średnie kawałki, sól, pieprz, dodaj przyprawy.
pokrój chleb w kostkę i posiekaj w blenderze, sól, pieprz, dodaj czosnek w proszku, starty parmezan, cebulę w proszku, wymieszaj. Ubij jajka osobno, wymieszaj je z bułką tartą. Połóż tutaj kawałki kurczaka, zwiń je w bułkę tartą i usmaż na patelni na oleju roślinnym po obu stronach na średnim ogniu.

Przenieś na ręcznik papierowy, pozwól, aby nadmiar tłuszczu wchłonął się i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Suszona cebula - 273   kcal/100g

Podobne przepisy