mostek z czosnkiem pieczony w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
brzuch wieprzowy umyć, osuszyć i i pokroić na całej długości. Pokrój kawałki czosnkiem, Posol mięso i pieprz i pozostaw do marynowania przez 40 minut.
mostek przełożyć na arkusz folii i na blasze do pieczenia włożyć do piekarnika nagrzanego do 200C. mięso będzie pieczone przez około 1 godzinę. Boczek wieprzowy można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g