mostek z czosnkiem pieczony w piekarniku

soczysty, apetyczny, pieczony mostek. Miłośnicy mięsa będą zadowoleni. A świąteczny stół będzie czymś do dekoracji)
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 18 g
tłuszcze 53 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
259 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

brzuch wieprzowy umyć, osuszyć i i pokroić na całej długości. Pokrój kawałki czosnkiem, Posol mięso i pieprz i pozostaw do marynowania przez 40 minut.
mostek przełożyć na arkusz folii i na blasze do pieczenia włożyć do piekarnika nagrzanego do 200C. mięso będzie pieczone przez około 1 godzinę. Boczek wieprzowy można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy