grzanki pszenne na patelni

grzanki na patelni to jeden z najprostszych przepisów, a także pyszny! Idealne śniadanie
KiraMirAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 27 % 18 g
węglowodany 62 % 41 g
365 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

pokrój bochenek chleba na porcje. Rozgrzej oliwę lub olej roślinny na patelni, usmaż w nim chleb z obu stron na złoty kolor. Po każdym plasterku zetrzyj czosnek. Możesz podawać grzanki do piwa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy