pasztet grzybowy na zimę

pyszny pasztet grzybowy to jeden z najlepszych preparatów na zimę!
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 44 % 4 g
węglowodany 22 % 2 g
58 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

pieczarki obrać, pokroić w kliny i usmażyć na patelni z olejem. Dodaj tam borowiki i smaż wszystko, aż będzie ugotowane.
podsmaż cebulę osobno na złoty kolor, dodaj cebulę do grzybów i wymieszaj. Dodaj wodę do 1 szklanki, gotuj na wolnym ogniu, aż cały płyn wyparuje.
następnie ubij całe opiekanie blenderem, aż będzie gładkie. Dodaj sól i przyprawy do smaku.
pasztet grzybowy w tej formie można przenieść do wysterylizowanych słoików i zwinąć. Taki pasztet grzybowy na zimę w domu & nbsp;zachwyci cię w chłodne dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy