pasztet grzybowy na zimę
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
pieczarki obrać, pokroić w kliny i usmażyć na patelni z olejem. Dodaj tam borowiki i smaż wszystko, aż będzie ugotowane.
podsmaż cebulę osobno na złoty kolor, dodaj cebulę do grzybów i wymieszaj. Dodaj wodę do 1 szklanki, gotuj na wolnym ogniu, aż cały płyn wyparuje.
następnie ubij całe opiekanie blenderem, aż będzie gładkie. Dodaj sól i przyprawy do smaku.
pasztet grzybowy w tej formie można przenieść do wysterylizowanych słoików i zwinąć. Taki pasztet grzybowy na zimę w domu & nbsp;zachwyci cię w chłodne dni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g