skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Moja pierś, usuń skórę, oddziel ją od kości i pokrój w paski, ale niezbyt cienkie. Drobno posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3:
Na patelni lub głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny. Wlej cebulę. Smażyć do przezroczystości. włóż czosnek. Smażyć również do przezroczystości. Ogień nie powinien być silny, aby cebula i czosnek nie stały się złote.
Krok 4:
Podczas smażenia cebuli pokrój paprykę w paski lub kostkę. Lepiej jest wziąć czerwoną lub żółtą paprykę. Ale możesz też być zielony. Smak potrawy nie zmieni się od tego. Ale z jasnym pieprzem będzie wyglądać piękniej.
Krok 5:
Wyślij paprykę do cebuli i czosnku. Smażyć do charakterystycznego zapachu pieprzu.
Krok 6:
Rozłóż kurczaka na warzywach, wymieszaj i smaż, aż kawałki fileta staną się białe.
Krok 7:
Sól, dodaj śmietanę, wymieszaj.
Krok 8:
Dodaj szczyptę majeranku, oregano. Mieszać. Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak będzie gotowy.
Krok 9:
Aby uzyskać więcej sosu, dusić na małym ogniu. Nie dodawać wody. Jeśli zwiększysz ogień i upewnisz się, że się nie przypalisz, często mieszając, kurczak będzie bez sosu. Ale także bardzo delikatny i soczysty. Podczas gotowania kurczaka możesz przygotować dowolny dodatek i sałatkę z warzyw. Kolacja gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Majeranek suchy - 271 kcal/100g