Carbonade z fileta z kurczaka

proponuję ugotować kurczaka o Smaku karbonady wieprzowej. Kurczak & quot; pod wieprzowiną & quot;. Nazwa nie jest przypadkowa, ponieważ ten kurczak w niesamowity sposób przypomina delikatne mięso wieprzowe. Ci, którzy nie wiedzą, z czego przygotowano danie, nigdy nie zgadną!
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 18 g
tłuszcze 33 % 12 g
węglowodany 17 % 6 g
199 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój filet z kurczaka bez skóry na średnie kawałki, tak jak zwykle kroisz wieprzowinę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posyp solą, przyprawami (wziąłem czarny pieprz i słodką paprykę), posyp sodą i wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej sok z cytryny wyciśnięty z połowy cytryny. Wszystko się spieni i syknie! Odstawiamy na 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie posyp skrobią, wymieszaj i pozostaw na 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie zwiń każdy kawałek mąki

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I natychmiast rozłóż w jednej warstwie na patelni z gorącym olejem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć (bez pokrywki!) z jednej strony, a następnie ostrożnie odwróć każdy kawałek widelcem i smaż z drugiej strony, aż powstanie złoty kolor. W takim przypadku kawałki lekko puchną i pojawi się soczysty mięsny smak.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Natychmiast podawaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Szybko, smacznie, pięknie!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy