grillowana wieprzowina z sosem borówkowym

delikatne soczyste mięso z sosem słodko-kwaśnym.
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 84 % 16 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokonaj eskalopy i natrzyj je solą i pieprzem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posmaruj ruszt grillowy olejem słonecznikowym i podgrzej go na poziomie 4. Poczekaj, aż zmieni się KOLOR WSKAŹNIKA gotowości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smaż eskalopy wieprzowe z obu stron, aż będą miękkie. Przenieś grillowane mięso na talerze ozdobione liśćmi sałaty, gałązkami zieleni. Udekoruj powierzchnię eskalopów sosem borówkowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rzeżucha - 32   kcal/100g
  • Sos Worcester - 78   kcal/100g

Podobne przepisy