Grillowana wieprzowina z sosem borówkowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokonaj eskalopy i natrzyj je solą i pieprzem.
Krok 2:
Posmaruj ruszt grillowy olejem słonecznikowym i podgrzej go na poziomie 4. Poczekaj, aż zmieni się KOLOR WSKAŹNIKA gotowości.
Krok 3:
Smaż eskalopy wieprzowe z obu stron, aż będą miękkie. Przenieś grillowane mięso na talerze ozdobione liśćmi sałaty, gałązkami zieleni. Udekoruj powierzchnię eskalopów sosem borówkowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rzeżucha - 32 kcal/100g
- Sos Worcester - 78 kcal/100g