Ziomek

świetny lunch i kolacja dla miłośników imbiru. Po przyniesieniu rudzików z lasu myjemy je, solimy Czapki i używamy nóg do zupy lub korzeni.
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 27 % 4 g
90 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź patelnię i wlej olej roślinny.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ryzhiki zostały wyciśnięte i złożone do cebuli. Rozgotuj przez 10 minut

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej mleko. Miałem prawdziwą kozę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozbij jajka do osobnej miski i wymieszaj widelcem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelni stopniowo przeszkadzamy i nie pozwalamy mleku & quot;uciec & quot;. Gotuj przez 15 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej jajka i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Sól i pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Rydzyki świeże - 17   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g

Podobne przepisy