koreańska przekąska z łososia

pyszna, pikantna i zdrowa przekąska dla miłośników kuchni orientalnej. To smaczne, pikantne i zdrowe danie jest bardzo łatwe do przygotowania, chude, dietetyczne i niedrogie! Na gorąco może być gorącym daniem na obiad, na zimno-jako przekąska. Mleko to bardzo zdrowy i satysfakcjonujący produkt. Zawierają dużą ilość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, a także witaminy A,B1-B12, C, D, E, które przyczyniają się do wzmocnienia układu odpornościowego. Więc gotuj i jedz dla zdrowia!
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 11 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 25 % 6 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zestaw produktów. Zamiast octu ryżowego możesz wziąć trzy łyżki. l sok z cytryny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mleko rozmrażamy, odcinamy ogony i dobrze spłukujemy. Wkładamy je do miski, napełniamy wodą z rozcieńczonym octem i pozostawiamy na 10 minut. Następnie wrzuć do durszlaka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w cienkie ćwiartki, posiekaj marchewki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzej połowę oleju na dużej patelni, włóż warzywa i lekko pozostaw do miękkości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mleko suszymy ręcznikami papierowymi, kroimy w poprzek na dwie lub trzy części.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż na patelnię do warzyw, wlej pozostały olej i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotujemy wszystko razem na dużym ogniu przez 7-8 minut bez pokrywki, aż płyn wyparuje. Cały czas mieszaj szpatułką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Drobno posiekaj czosnek i paprykę dużym nożem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy mleko na patelni zacznie "strzelać", dodajemy posiekany czosnek, paprykę, paprykę, wlewamy sos sojowy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Szybko wymieszaj, dostosuj sól, przykryj pokrywką i wyłącz kuchenkę. Pozostaw pod pokrywką na pół godziny do impregnacji i ostygnięcia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie serwujemy i podajemy do stołu. Okazuje się pyszne-po prostu super! Polecam wszystkim, zwłaszcza mężczyznom...))) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Rafinowany olej kukurydziany - 899   kcal/100g
  • Olej kukurydziany - 899   kcal/100g
  • Mleko rybne - 100   kcal/100g

Podobne przepisy