skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W tym przepisie możesz również użyć octu balsamicznego do doprawienia gotowego dania.
Krok 2:
Mięso kroimy w cienkie paski , a paski na kawałki.
Krok 3:
Połącz sos sojowy z cukrem, wszystko dokładnie wymieszaj. Wlej powstałą marynatę do wołowiny i pozwól jej parzyć przez pół godziny.
Krok 4:
W tym czasie udaje nam się ugotować fasolę w osolonej wodzie...
Krok 5:
...pokrój pomidora w plasterki...
Krok 6:
...i oczyść i lekko zetrzyj orzechy w moździerzu.
Krok 7:
Smażyć marynowane kawałki wołowiny do miękkości na oliwie z oliwek. Zajmie to około 7-10 minut. Gotowe mięso zostawiamy na patelni na małym ogniu, aby utrzymać jego temperaturę.
Krok 8:
Zaczynamy serwować danie. Połóż arkusze sałaty na talerzu.
Krok 9:
Na wierzchu sałatki ułóż gotowaną fasolę.
Krok 10:
Rozłóż gorące kawałki mięsa i talerze pomidora wokół fasoli.
Krok 11:
Posyp kruszonymi orzechami na wierzchu i dopraw oliwą z oliwek. Nawiasem mówiąc, sałatka praktycznie nie wymaga przyprawiania, ponieważ warzywa i pomidory same w sobie są dość soczyste, a mięso jest wystarczająco aromatyzowane olejem podczas smażenia, więc dodatkowa przyprawa jest ściśle opcjonalna. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g