serniki z ziołami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki. Umyj i osusz warzywa.
Krok 2:
Sól twarogową do smaku i zmielić przez sito lub blender (jak chcesz).
Krok 3:
Dodaj semolinę...
Krok 4:
...wbij jądro...
Krok 5:
..i dobrze ugniataj.
Krok 6:
Drobno posiekaj koperek i pietruszkę i dodaj do naszej masy serowej.
Krok 7:
Dobrze ugniataj.
Krok 8:
Wlej bułkę tartą do talerza.
Krok 9:
Formujemy serniki ze wszystkich stron w bułce tartej.
Krok 10:
Rozgrzej patelnię olejem roślinnym, połóż nasze serniki..
Krok 11:
Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Krok 12:
Serniki z ziołami są gotowe) podajemy na stole ze śmietaną, majonezem , sosem-kto chce. Pyszne z kawą lub herbatą, okazuje się obfite i zdrowe śniadanie, dobry początek dnia)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g