mięso po meksykańsku w powolnej kuchence

tradycyjne meksykańskie danie to nowe niezwykłe nuty. Smak kuchni meksykańskiej na stole. Spodoba się najbardziej wymagającym smakoszom i koneserom gotowania.
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 9 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 35 % 11 g
180 kcal
IG: 91 / 9 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Biorę surową fasolę i ciecierzycę, po 0,5 obu multistakanów i wlewam wodę na noc. Zaczynamy gotować nasze meksykańskie danie! Gotuj fasolę i ciecierzycę przez około godzinę iw tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso kroimy w drobną kostkę, smażymy w MV 5-7 min w trybie & quot; smażenie & quot; mięso mieszając w tym czasie, następnie zamykamy pokrywkę i dusimy w trybie "duszenie" standard (mam 1 godzinę), ale uważam, że 30-40 min to maksimum, czego potrzebujesz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie przygotowujemy pozostałe składniki: cebulę kroimy w półpierścienie, paprykę, obieramy pomidory i kroimy na 4/6 części, w tym czasie ciecierzyca i fasola będą gotowe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po tym, jak MW zakończy duszenie mięsa, ostrożnie przenieś je do innego naczynia i na przemian zacznij zajmować się warzywami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym kroku potrzebujesz oleju roślinnego !!! którego nie używam, ponieważ mięso wypuszcza sok i wystarcza mi do smażenia warzyw, a także możesz dodać trochę przegotowanej wody, więc ten krok również zależy od Ciebie. Tryb & quot; smażenie & quot; warzyw: 1-podsmaż cebulę 5 min 2-dodaj paprykę i pomidory i smaż przez kolejne 3-5 minut 3-dodaj fasolę i ciecierzycę, wymieszaj i smaż przez kolejne 3-5 minut 4-dodajemy sól / pieprz / suche przyprawy, mieszamy 5-dodaj mięso

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć jeszcze 3 minuty i dodać 0,5 puszki kukurydzy w puszkach, a dla amatorów - nie można dużo posypać sezamem, wszystko wymieszać i odczekać 1-2 minuty i wyłączyć MV.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Twoje danie jest gotowe!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jak na nasz gust-najlepszym dodatkiem do niego jest ryż!

w naszej rodzinie wszyscy kochają ciecierzycę, więc włączyłem ją do tego przepisu, początkowo go nie było, więc według uznania gospodyni możesz gotować bez niego. Możesz także wziąć fasolę w puszkach, co uprości to danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ciecierzyca - 364   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g

Podobne przepisy