skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Biorę surową fasolę i ciecierzycę, po 0,5 obu multistakanów i wlewam wodę na noc. Zaczynamy gotować nasze meksykańskie danie! Gotuj fasolę i ciecierzycę przez około godzinę iw tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki.
Krok 2:
Mięso kroimy w drobną kostkę, smażymy w MV 5-7 min w trybie & quot; smażenie & quot; mięso mieszając w tym czasie, następnie zamykamy pokrywkę i dusimy w trybie "duszenie" standard (mam 1 godzinę), ale uważam, że 30-40 min to maksimum, czego potrzebujesz.
Krok 3:
Następnie przygotowujemy pozostałe składniki: cebulę kroimy w półpierścienie, paprykę, obieramy pomidory i kroimy na 4/6 części, w tym czasie ciecierzyca i fasola będą gotowe.
Krok 4:
Po tym, jak MW zakończy duszenie mięsa, ostrożnie przenieś je do innego naczynia i na przemian zacznij zajmować się warzywami.
Krok 5:
W tym kroku potrzebujesz oleju roślinnego !!! którego nie używam, ponieważ mięso wypuszcza sok i wystarcza mi do smażenia warzyw, a także możesz dodać trochę przegotowanej wody, więc ten krok również zależy od Ciebie. Tryb & quot; smażenie & quot; warzyw: 1-podsmaż cebulę 5 min 2-dodaj paprykę i pomidory i smaż przez kolejne 3-5 minut 3-dodaj fasolę i ciecierzycę, wymieszaj i smaż przez kolejne 3-5 minut 4-dodajemy sól / pieprz / suche przyprawy, mieszamy 5-dodaj mięso
Krok 6:
Smażyć jeszcze 3 minuty i dodać 0,5 puszki kukurydzy w puszkach, a dla amatorów - nie można dużo posypać sezamem, wszystko wymieszać i odczekać 1-2 minuty i wyłączyć MV.
Krok 7:
Twoje danie jest gotowe!
Krok 8:
Jak na nasz gust-najlepszym dodatkiem do niego jest ryż!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g