udka z kurczaka z bananami
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
dobrze spłucz udka kurczaka nie gorącą wodą i osusz papierowym lub szmatkowym ręcznikiem kuchennym. Natrzyj solą i pieprzem na wierzch.
obierz banana i pokrój w średnie paski. Smażyć na patelni z olejem słonecznikowym udka z kurczaka, aż pojawi się złoty kolor.
drobno posiekaj czosnek (nie przez prasę)i włóż ze smalcem na patelnię do smażonych udek z kurczaka, gotuj przez kwadrans. Dodaj banany do kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne dziesięć minut.
ułóż gotowe Nogi na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki i udekoruj cienkimi kółkami pomarańczy.
obierz banana i pokrój w średnie paski. Smażyć na patelni z olejem słonecznikowym udka z kurczaka, aż pojawi się złoty kolor.
drobno posiekaj czosnek (nie przez prasę)i włóż ze smalcem na patelnię do smażonych udek z kurczaka, gotuj przez kwadrans. Dodaj banany do kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne dziesięć minut.
ułóż gotowe Nogi na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki i udekoruj cienkimi kółkami pomarańczy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g