naleśniki na mleku z mięsem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty.
Krok 2:
Pięknie fotografujemy wszystko.
Krok 3:
Wlej mleko do głębokiej miski.
Krok 4:
Dodaj również cukier.
Krok 5:
Sól i olej roślinny.
Krok 6:
Wbijamy jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką.
Krok 7:
Wlej przesianą mąkę ciągle mieszając. Ciasto stoi, a grudki, które mogły pojawić się podczas wyrabiania ciasta, rozproszą się po jednym.
Krok 8:
Zróbmy nadzienie. Drobno posiekaj cebulę.
Krok 9:
Smażyć z miłością))))
Krok 10:
Dodaj mięso mielone i smaż jak zwykle. Ale nie rozgotuj, aby pozostał soczysty.
Krok 11:
Smaż naleśniki jak zwykle.
Krok 12:
Pięknie fotografujemy wszystko.
Krok 13:
Nadziewane mięsem mielonym.
Krok 14:
Bon appetit..!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g