skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Wcześniej włącz Multicooker w tryb smażenia, wlej 2-3 łyżki.l olej roślinny. Niech się rozgrzeje.
Krok 2:
W międzyczasie dobrze opłucz mięso, zdejmij z folii, żył, usuń nadmiar tłuszczu. Pokrój mięso na kawałki o wielkości około 2-3 cm.
Krok 3:
Przygotowane mięso włożyć do miski multicookera z rozgrzanym olejem, posypać papryką, skropić sokiem z 1/3 cytryny. W razie potrzeby możesz dodać swoje ulubione przyprawy. Nie zapomnij okresowo mieszać mięsa.
Krok 4:
Cebulę należy obrać. Wytnij losowo-ćwiartki pierścieni, paski. Lubię kostki.
Krok 5:
Dodaj cebulę do mięsa. Wymieszać.
Krok 6:
Gdy cebula lekko się zrumieni, dodaj mąkę.
Krok 7:
Wszystko dokładnie wymieszaj. Lekko podsmaż.
Krok 8:
Wlej wodę. Woda powinna być bardzo gorąca.
Krok 9:
Sól. Wymieszać.
Krok 10:
Zamknij pokrywę. I ustaw tryb gaszenia na 45 minut-godzinę. Mięso nie boi się, jeśli dusi się dłużej. Więc jeśli czas na to pozwala, możesz gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny.
Krok 11:
Pod koniec programu dodaj koncentrat pomidorowy. Mieszać.
Krok 12:
Wlej śmietanę, wymieszaj.
Krok 13:
Pozostaw tryb ogrzewania na kolejne minuty na 10-15. To wszystko, danie jest gotowe. Można podawać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g