skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy wszystkie niezbędne składniki. Pokrój mięso na średnie kawałki, cebulę na ćwiartki pierścienia.
Krok 2:
Ustawiamy tryb & quot; smażenie & quot; mięso - 20 min, kładziemy masło i cebulę na wierzchu i smażymy kilka min.
Krok 3:
Na lekko podsmażoną cebulę rozprowadzamy mięso i posypujemy: solą, pieprzem i przyprawami (według własnego gustu), wziąłem suche przyprawy - do mięsa i chmielu-suneli, liść laurowy. Smażyć do 20 minut (możesz 15 minut - patrz gotowość mięsa).
Krok 4:
Podczas smażenia naszego mięsa zaczynamy przygotowywać warzywa i sos. W osobnej misce wymieszaj mleko, drobno posiekaną zieloną cebulę i łyżkę mąki. Pozostałe warzywa: ziemniaki-na ćwiartki, marchewki-w pół kółka.
Krok 5:
Po zakończeniu smażenia mięsa kładziemy ziemniaki na wierzchu, solimy (bardzo mało), dodajemy przyprawę do ziemniaków (Opcjonalnie) i suchej pietruszki (jest sucha, da więcej smaku).
Krok 6:
Rozłóż marchewki na ziemniakach.
Krok 7:
Następnie zasypiamy podłogę puszki samego groszku i spuszczonego z niego soku.
Krok 8:
Na wierzch polej sosem mlecznym z zieloną cebulą. Zamknij pokrywę MW i ustaw ją w trybie "gaszenia" na 1 godzinę. Sprawdzamy gotowość ziemniaków i mięsa. Jeśli podczas gotowania pojawi się dużo płynu, można go usunąć, jeśli nie wystarczy, dodaj trochę gorącej wody. Możesz także trzymać pieczeń w trybie "podgrzewania" przez 20 minut.
Krok 9:
Twoje danie jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g