wiejska pieczeń wieprzowa w powolnej kuchence

Łatwe do przygotowania i bardzo satysfakcjonujące danie na każdym stole! Przygotowanie zajmuje minimum czasu, co jest ważne dla każdej dziewczyny. Zewnętrznie danie okazuje się piękne i jasne, co niestety nie zostało przekazane na zdjęciu!
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 60 % 12 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy wszystkie niezbędne składniki. Pokrój mięso na średnie kawałki, cebulę na ćwiartki pierścienia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ustawiamy tryb & quot; smażenie & quot; mięso - 20 min, kładziemy masło i cebulę na wierzchu i smażymy kilka min.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na lekko podsmażoną cebulę rozprowadzamy mięso i posypujemy: solą, pieprzem i przyprawami (według własnego gustu), wziąłem suche przyprawy - do mięsa i chmielu-suneli, liść laurowy. Smażyć do 20 minut (możesz 15 minut - patrz gotowość mięsa).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia naszego mięsa zaczynamy przygotowywać warzywa i sos. W osobnej misce wymieszaj mleko, drobno posiekaną zieloną cebulę i łyżkę mąki. Pozostałe warzywa: ziemniaki-na ćwiartki, marchewki-w pół kółka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po zakończeniu smażenia mięsa kładziemy ziemniaki na wierzchu, solimy (bardzo mało), dodajemy przyprawę do ziemniaków (Opcjonalnie) i suchej pietruszki (jest sucha, da więcej smaku).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż marchewki na ziemniakach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie zasypiamy podłogę puszki samego groszku i spuszczonego z niego soku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na wierzch polej sosem mlecznym z zieloną cebulą. Zamknij pokrywę MW i ustaw ją w trybie "gaszenia" na 1 godzinę. Sprawdzamy gotowość ziemniaków i mięsa. Jeśli podczas gotowania pojawi się dużo płynu, można go usunąć, jeśli nie wystarczy, dodaj trochę gorącej wody. Możesz także trzymać pieczeń w trybie "podgrzewania" przez 20 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Twoje danie jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy