skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę do kurczaka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę do marynowania.
Krok 3:
Przygotuj wszystkie warzywa. Pokrój pomidory, paprykę w kostkę, drobno posiekaj cebulę i zieloną cebulę.
Krok 4:
Przygotowanie sosu. Aby to zrobić, wymieszaj wszystkie składniki: olej roślinny, ocet stołowy, musztardę, płynny miód, tymianek, 2 ząbki czosnku przepuszczone przez prasę czosnkową.
Krok 5:
Pozostaw sos na 30 minut.
Krok 6:
Podgrzej patelnię, wlej trochę oleju roślinnego, smaż marynowany filet z kurczaka do miękkości. Następnie, aby szybko ostygnąć, możesz umieścić patelnię w zimnej wodzie.
Krok 7:
Rozłóż wszystkie składniki sałatki na talerzu: filet z kurczaka.
Krok 8:
Następnie spuść nadmiar płynu ze słoików z kukurydzą i fasolą, fasolę należy umyć wodą. Rozłóż kukurydzę i fasolę na talerzu.
Krok 9:
Następnie posiekaj paprykę, pomidory, zieloną cebulę i cebulę, natkę pietruszki.
Krok 10:
Napełnij naszą sałatkę dressingiem.
Krok 11:
Przed podaniem wymieszaj sałatkę.
Krok 12:
Rozłóż sałatkę partiami, możesz ozdobić brzegi talerzy fasolą i ziołami. Polizasz palce sałatki bez majonezu! Smacznego dla Ciebie i Twoich gości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal / 100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g