Sałatka Palce Lizać bez majonezu

pyszna i zdrowa sałatka białkowa z warzywami i domowym dressingiem. Oryginalna sałatka z czerwonej fasoli i fileta z kurczaka z dressingiem musztardowo-miodowym. Bardzo smaczna sałatka, która jest odpowiednia dla wszystkich, którzy nie lubią majonezu. Orzeźwiająca i lekka sałatka o słodko-pikantnym smaku warzyw nie pozostawi nikogo obojętnym! Jeśli nie weźmiesz pod uwagę czasu marynowania filetów i zaparzania sosu, sałatka jest przygotowywana prosto i szybko.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 58 % 14 g
114 kcal
IG: 14 / 29 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę do kurczaka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę do marynowania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj wszystkie warzywa. Pokrój pomidory, paprykę w kostkę, drobno posiekaj cebulę i zieloną cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotowanie sosu. Aby to zrobić, wymieszaj wszystkie składniki: olej roślinny, ocet stołowy, musztardę, płynny miód, tymianek, 2 ząbki czosnku przepuszczone przez prasę czosnkową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostaw sos na 30 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podgrzej patelnię, wlej trochę oleju roślinnego, smaż marynowany filet z kurczaka do miękkości. Następnie, aby szybko ostygnąć, możesz umieścić patelnię w zimnej wodzie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż wszystkie składniki sałatki na talerzu: filet z kurczaka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie spuść nadmiar płynu ze słoików z kukurydzą i fasolą, fasolę należy umyć wodą. Rozłóż kukurydzę i fasolę na talerzu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie posiekaj paprykę, pomidory, zieloną cebulę i cebulę, natkę pietruszki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Napełnij naszą sałatkę dressingiem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przed podaniem wymieszaj sałatkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż sałatkę partiami, możesz ozdobić brzegi talerzy fasolą i ziołami. Polizasz palce sałatki bez majonezu! Smacznego dla Ciebie i Twoich gości!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal / 100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy