opiekanie filetów wieprzowych z ananasem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy.
Krok 3:
Pokrój mięso w średniej wielkości kostkę i smaż pod przykryciem przez 30 minut
Krok 4:
Pokrój paprykę i cebulę w cienkie paski, Dodaj do mięsa. Piecz przez kolejne 10 minut
Krok 5:
Pokrój ananasy w kostkę, dodaj do mięsa.
Krok 6:
Sól, pieprz i smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g