bułki jajeczne ze świeżym jajkiem i miękkim serem w stylu koreańskim
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Lekko ubij jajka widelcem
Krok 3:
Dodaj sos sojowy
Krok 4:
Dodaj trochę wasabi dla smaku
Krok 5:
Usmaż cienki naleśnik jajeczny na oleju słonecznikowym i połóż na serwetce aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 6:
Ułóż ryż na naleśniku
Krok 7:
Dodaj drobno posiekany ser
Krok 8:
Ułóż cienko pokrojone ogórki na wierzchu
Krok 9:
Zwiń ciasne rolki
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal / 100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Wasabi - 143 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal / 100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g