skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Myjemy mięso. Wykonujemy chaotyczne nakłucia w mięsie nożem, aby lepiej marynować. Przetrzyj mięso przyprawami: solą, mieszanką papryki, suchym imbirem, suchym czosnkiem, suchą papryką i polej sokiem z cytryny.
Krok 2:
Zawiń każdy kawałek mięsa w folię spożywczą. Włóż do lodówki lub po prostu w chłodne miejsce. Co najmniej 4-5 godzin.
Krok 3:
Obierz ząbki czosnku i pokrój w cienkie plasterki po 2 mm.robimy to samo z korzeniem imbiru.
Krok 4:
Rozgrzej piekarnik do 180-200 stopni.
Krok 5:
Gdy piekarnik się nagrzewa, usmaż mięso. TO BARDZO WAŻNY ETAP! Podgrzewamy patelnię na dużym ogniu i smażymy mięso ze wszystkich stron na oliwie z oliwek z dodatkiem wstępnie posiekanego czosnku i imbiru. Smażyć do lekkiej skórki na mięsie. Na tym etapie mięso wchłonie smaki czosnku i imbiru.
Krok 6:
Gdy piekarnik się nagrzeje, włóż mięso i wszystko na patelni do naczynia do pieczenia, wlej lekko piwo i gotuj. Gotuj mięso przez 1-1, 5 godziny. Tutaj wiele zależy od grubości kawałków mięsa, jego twardości i trybów piekarnika.
Krok 7:
Podczas gotowania mięsa okresowo podlewamy piwo. Podczas gotowania mięsa przygotuj sos na piękną skórkę. Aby to zrobić, wymieszaj 2 łyżki. l miód i 2 łyżki. l gotowa musztarda. (Posmakuj. Sos powinien być słodko-wyspowy). Gdy mięso jest prawie gotowe, polej je powstałym sosem. Niech uformuje się piękna skorupa i wyjmij z piekarnika.
Krok 8:
Pozostaje tylko wybrać przystawkę :) smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g