grzanki serowe na śniadanie
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki.
Krok 2:
Pokrój Bochenek. Grubość około 1 cm, aby się nie łamał, a jednocześnie był dobrze usmażony.
Krok 3:
Twardy ser zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 4:
Rozbij jajka, sól i pieprz do smaku w głębokiej misce. Tylko z solą nie daj się ponieść emocjom, weź pod uwagę słoność sera. Dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj starty ser do jajek, dobrze wymieszaj.
Krok 6:
W mieszance jajeczno-serowej zanurzamy nasze plastry bochenka...
Krok 7:
...obie strony..
Krok 8:
Podgrzej patelnię olejem słonecznikowym i rozłóż nasze grzanki do smażenia.
Krok 9:
Grzanki są szybko smażone, ponieważ są gotowe, aby powiedzieć rumianą skórkę serową. Nie prześwietlaj ich.
Krok 10:
Połóż gotowe grzanki na talerzu i zadzwoń do gospodarstwa domowego na śniadanie))) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g