serniki twarogowe delikatne
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Wlej twaróg do miski, dobrze rozgnieć widelcem.
Krok 3:
Dodaj cukier i jajka. Dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj mąkę na łyżce, dobrze zagniataj.
Krok 5:
Otrzymujemy delikatną masę serową) jeśli chcesz gęstszych serników - dodaj więcej mąki, jeśli chcesz delikatnych - nie posyp dużo mąki..
Krok 6:
Wlej olej roślinny na patelnię, podpal, pozwól mu się rozgrzać. W międzyczasie wlej mąkę na talerz, zrób małe kulki z masy serowej, spłaszcz je i zanurz w mące po obu stronach.
Krok 7:
Rozłóż serniki na rozgrzanej patelni..
Krok 8:
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 9:
Połóż gotowe serniki na talerzu.
Krok 10:
Parzymy pyszną herbatę i wzywamy domowników do leczenia)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal / 100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g