kanapki Francuskie

cudownie delikatne i pyszne kanapki z pasztetem. Być może jeden z najprostszych i najbardziej wszechstronnych przepisów na kanapki.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 22 % 10 g
węglowodany 64 % 29 g
239 kcal
IG: 3 / 97 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 21 min

smażyć kromki chleba tostowego na patelni lub w tosterze. Po ostygnięciu chleba smarujemy go pasztetem.
ułóż kromki chleba z pasztetem jeden na drugim po 2.
na wierzch kładziemy liść sałaty, połowę pomidora i oliwkę.
przebijamy wszystko razem szpikulcem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Pasztet z wątróbki - 314   kcal/100g

Podobne przepisy