serniki z gotowanym skondensowanym mlekiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Zagnieść ciasto z semoliny, cukru i twarogu. Lekko zwilż ręce wodą, aby nasze ciasto się do nich nie przykleiło. Uformuj małe kółko ciasta, włóż do środka trochę gotowanego skondensowanego mleka.
Krok 2:

Zamknij drugim kółkiem. Ślepy sernik.
Krok 3:

Zroluj powstały sernik w mące.
Krok 4:

Smażyć z obu stron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g

