serniki z gotowanym skondensowanym mlekiem

ciekawy przepis na nadziewane serniki dla dorosłych i dzieci. Prosty przepis na zwykłe serniki o niezwykłej zawartości.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 13 g
tłuszcze 17 % 8 g
węglowodany 55 % 26 g
230 kcal
IG: 0 / 37 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zagnieść ciasto z semoliny, cukru i twarogu. Lekko zwilż ręce wodą, aby nasze ciasto się do nich nie przykleiło. Uformuj małe kółko ciasta, włóż do środka trochę gotowanego skondensowanego mleka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zamknij drugim kółkiem. Ślepy sernik.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zroluj powstały sernik w mące.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć z obu stron.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy