skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek umyj filety pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w kostkę około 2 * 2 cm. Następnie filet musi być pieprzem i solą. Włóż kawałki do przygotowanego pojemnika z mąką i wymieszaj w nim. Teraz bierzemy patelnię, wlewamy do niej olej roślinny i smażymy naszego kurczaka przez 5-7 minut.
Krok 2:
Drobno posiekaj czosnek. Lepiej jest pokroić cebulę w półpierścienie, aby wyglądała bardziej estetycznie w naczyniu. A papryka w słomkach. W oleju, w którym smażono kurczaka, smażyć czosnek i cebulę przez około 5 minut.
Krok 3:
Następnie dodaj do nich paprykę i smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 4:
Z pomidorów za pomocą blendera zrobimy puree, po oczyszczeniu ich ze skóry. Następnie dodaj filet z kurczaka i przecier pomidorowy do powstałej mieszanki i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut. Posyp drobno posiekaną zieleniną i-ta-Dam! - nasze danie jest gotowe. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g