Pepperonata z kurczakiem

Kuchnia Włoska jest pyszna i wcale nie jest trudna! Wspaniałe danie. Może być podawany jako drugie danie. Ale trochę więcej pomidorów - a oto niezwykła zupa...
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 10 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 31 % 5 g
68 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek umyj filety pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w kostkę około 2 * 2 cm. Następnie filet musi być pieprzem i solą. Włóż kawałki do przygotowanego pojemnika z mąką i wymieszaj w nim. Teraz bierzemy patelnię, wlewamy do niej olej roślinny i smażymy naszego kurczaka przez 5-7 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj czosnek. Lepiej jest pokroić cebulę w półpierścienie, aby wyglądała bardziej estetycznie w naczyniu. A papryka w słomkach. W oleju, w którym smażono kurczaka, smażyć czosnek i cebulę przez około 5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj do nich paprykę i smaż przez kolejne 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Z pomidorów za pomocą blendera zrobimy puree, po oczyszczeniu ich ze skóry. Następnie dodaj filet z kurczaka i przecier pomidorowy do powstałej mieszanki i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut. Posyp drobno posiekaną zieleniną i-ta-Dam! - nasze danie jest gotowe. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy