cienkie naleśniki bananowe bez masła

prostota tych naleśników bananowych podbije Cię na zawsze! Dzieci często proszą o ugotowanie czegoś pysznego, zdarza się, że po prostu nie ma czasu na gotowanie. Naleśniki zawsze pomagają!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 5 % 2 g
węglowodany 83 % 35 g
174 kcal
IG: 6 / 17 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zmiel Banana w blenderze, wlej mleko i wszystko dokładnie wymieszaj. Składniki sypkie wymieszać (mąka, sól, cukier, cynamon, proszek do pieczenia). Wlej mleko do suchej mieszanki. Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem roślinnym (tylko raz). Wlać łyżkę ciasta na patelnię w postaci naleśników. Możesz więcej-naleśniki więcej naleśników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażyć naleśniki na średnim ogniu, aż będą rumiane i odwrócone. Podobnie usmaż drugą stronę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ponieważ są to amerykańskie naleśniki, są smażone bez dodatku oleju. Naleśniki bananowe można podawać z miodem, stopionym masłem, kwaśną śmietaną. Możesz ozdobić danie kawałkami dojrzałych bananów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy