cienkie naleśniki bananowe bez masła
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Zmiel Banana w blenderze, wlej mleko i wszystko dokładnie wymieszaj. Składniki sypkie wymieszać (mąka, sól, cukier, cynamon, proszek do pieczenia). Wlej mleko do suchej mieszanki. Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem roślinnym (tylko raz). Wlać łyżkę ciasta na patelnię w postaci naleśników. Możesz więcej-naleśniki więcej naleśników.
Krok 2:

Smażyć naleśniki na średnim ogniu, aż będą rumiane i odwrócone. Podobnie usmaż drugą stronę.
Krok 3:

Ponieważ są to amerykańskie naleśniki, są smażone bez dodatku oleju. Naleśniki bananowe można podawać z miodem, stopionym masłem, kwaśną śmietaną. Możesz ozdobić danie kawałkami dojrzałych bananów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
