gulasz z fasoli z grzybami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowałem produkty, gotowałem fasolę z wyprzedzeniem, aż będzie gotowa
Krok 2:
Posiekaj cebulę
Krok 3:
Pokrój grzyby
Krok 4:
Lekko podsmaż cebulę
Krok 5:
Dodaj grzyby i również lekko podsmaż
Krok 6:
No i z pieprzem powtórz to samo
Krok 7:
Dodaj sos pomidorowy, sól do smaku
Krok 8:
Dodaj fasolę gotowaną wcześniej w słonej wodzie, wymieszaj.
Krok 9:
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut
Krok 10:
Podawaj z dowolnym dodatkiem, proponuję podawać na kiszonej kapuście.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g