gulasz z fasoli z grzybami

pościsz? Urozmaicaj swoje menu tym pysznym gulaszem!!! Post to poważna sprawa i trzeba w nim gotować różne potrawy Postanowiłem więc stworzyć gulasz z moich ulubionych produktów białkowych-fasoli i grzybów. Doskonale nasycają osłabiony organizm energią, a jednocześnie są przyjemne w użyciu. Zdobądź apetyt!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 64 % 14 g
105 kcal
IG: 86 / 14 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowałem produkty, gotowałem fasolę z wyprzedzeniem, aż będzie gotowa

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój grzyby

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Lekko podsmaż cebulę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj grzyby i również lekko podsmaż

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    No i z pieprzem powtórz to samo

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj sos pomidorowy, sól do smaku

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj fasolę gotowaną wcześniej w słonej wodzie, wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj z dowolnym dodatkiem, proponuję podawać na kiszonej kapuście.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy