naleśniki czekoladowe z nadzieniem twarogowym

zaskocz wszystkich swoich bliskich eleganckimi czekoladowymi naleśnikami z twarogiem. Naleśniki czekoladowe przypadną do gustu najbardziej entuzjastycznemu sceptykowi!
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 15 % 6 g
węglowodany 66 % 27 g
192 kcal
IG: 50 / 11 / 39

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól do miski

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj po jednym jajku, część mleka, mieszaj, aż będzie gładka i dodaj resztę mleka

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do ciasta naleśnikowego dodaj kakao w proszku, olej roślinny

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszaj ciasto naleśnikowe, aż kakao całkowicie się rozpuści. Pozostaw ciasto & quot; na odpoczynek & quot; 15-20 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na rozgrzanej do czerwoności patelni namaszczonej olejem roślinnym, wlać ciasto, upiec naleśniki, odwrócić gotowy naleśnik na drugą stronę i piec dosłownie 1-2 sekundy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podczas gdy ciasto & quot; odpoczywa", przygotuj nadzienie: ostrożnie przenieś twaróg, śmietanę, piasek i szczyptę waniliny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nie byłoby źle, aby użyć miksera do nadzienia

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Do gotowej masy twarogowej dodaj rodzynki (a jeśli to możliwe orzechy włoskie), mieszaj tylko łyżką

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połóż porcję nadzienia na krawędzi naleśnika i zawiń w rolkę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    "wstążki & quot; w postaci pierścieni z suszonych moreli i skórki pomarańczowej

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    "zawiązać kokardką" naleśniki

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Naleśniki można polać kroplami roztopionej czekolady i kwaśną śmietaną

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Poćwicz ukochanego męża swoimi, a nie teściowymi naleśnikami!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy