skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pamiętaj, aby zebrać wszystkie składniki w jednym miejscu, zaoszczędzić dużo nerwów: wtedy rozpocznie się wyścig, nie będzie czasu na wyszukiwanie.
Krok 2:
Ugotuj makaron instant zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3:
W międzyczasie pokrój grzyby na niezbyt małe Suski...
Krok 4:
... i paprykę-na paski.
Krok 5:
Kawałki kurczaka (lub dowolnego produktu zastępczego)powinny być "jednym kęsem".
Krok 6:
Rozgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na patelni.
Krok 7:
Gdy się nagrzewa, masz czas, aby obrać i posiekać 1 czosnek. Tak jak zrobiłeś, wrzuć go do oleju słonecznikowego...
Krok 8:
... i kurczaka. Smażyć na dużym ogniu, jak w technologii woka i przy ciągłym mieszaniu.
Krok 9:
Gdy kurczak zostanie usmażony ze wszystkich stron, wprowadza się grzyby i paprykę. Jak tylko grzyby przynajmniej trochę usmażą...
Krok 10:
... makaron instant wlewa się na patelnię (z której oczywiście woda jest wstępnie spuszczona).
Krok 11:
Wraz z makaronem stosuje się kiełki (lub kapustę pekińską), sos sojowy i sake. Tutaj zawartość patelni musi być bardzo dobrze wymieszana, aby wszystko było równomiernie nasycone sosem sojowym. Gdy tylko nie pozostanie na dnie patelni, wyłącz ogień i...
Krok 12:
Przeciśnij drugi ząbek czosnku i imbir przez czosnek, a także dodaj olej sezamowy i ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Gotowe! Smacznego i mam nadzieję, że nie pożałujesz czasu poświęconego na gotowanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sake - 50 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal / 100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g