Japońska patelnia

w ciągu 25-30 minut makaron instant może być przysmakiem! To danie nie ma nic wspólnego z kuchnią japońską (dowiedziałem się, że nie ma czegoś takiego). Ale to bardzo dobra i smaczna podróbka, powiedzmy ,z obszaru & quot; kuchni azjatyckiej & quot;. Poznałam ją w Niemczech. Głównym pysznym jest makaron, można go włożyć więcej. Ogólnie rzecz biorąc, "japońska patelnia" to moja próba poprawy reputacji makaronu instant. Poświęć na jego przygotowanie nie 5, ale 25 minut - a otrzymasz pyszny przysmak, z którego Goście przewrócą oczami, zastanawiając się, jak takie bzdury można zrobić tak smacznie!
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 55 % 12 g
77 kcal
IG: 75 / 25 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pamiętaj, aby zebrać wszystkie składniki w jednym miejscu, zaoszczędzić dużo nerwów: wtedy rozpocznie się wyścig, nie będzie czasu na wyszukiwanie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj makaron instant zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W międzyczasie pokrój grzyby na niezbyt małe Suski...

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    ... i paprykę-na paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kawałki kurczaka (lub dowolnego produktu zastępczego)powinny być "jednym kęsem".

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na patelni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy się nagrzewa, masz czas, aby obrać i posiekać 1 czosnek. Tak jak zrobiłeś, wrzuć go do oleju słonecznikowego...

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    ... i kurczaka. Smażyć na dużym ogniu, jak w technologii woka i przy ciągłym mieszaniu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy kurczak zostanie usmażony ze wszystkich stron, wprowadza się grzyby i paprykę. Jak tylko grzyby przynajmniej trochę usmażą...

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    ... makaron instant wlewa się na patelnię (z której oczywiście woda jest wstępnie spuszczona).

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wraz z makaronem stosuje się kiełki (lub kapustę pekińską), sos sojowy i sake. Tutaj zawartość patelni musi być bardzo dobrze wymieszana, aby wszystko było równomiernie nasycone sosem sojowym. Gdy tylko nie pozostanie na dnie patelni, wyłącz ogień i...

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przeciśnij drugi ząbek czosnku i imbir przez czosnek, a także dodaj olej sezamowy i ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Gotowe! Smacznego i mam nadzieję, że nie pożałujesz czasu poświęconego na gotowanie.

bardzo wygodnie jest jeść pałeczki. Powiedzmy, że moim zdaniem wygodniej jest jeść pałeczkami niż widelcem: makaron jest łatwiejszy do złapania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Shiitake - 34   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sake - 50   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal / 100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy