hiszpańska Sałatka z wiśniami i jamonem
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Szparagi doprawić oliwą z oliwek i lekko grillować przez 1-2 minuty, aby stopień wysmażenia był Aldente, nie miękki, ale chrupiący. Obierz czereśnie z nasion.
Krok 2:
Pokrój pomidora losowo, Jamon-najcieńsze, przezroczyste plastry.
Krok 3:
Połóż wszystkie składniki na talerzu i polej dressingiem.
Jamon ( szynka hiszpańska) lub prosciutto (włoska) można kupić w dowolnym supermarkecie sieciowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Szparagi - 20 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g