Hiszpański SOS Pil-Pil z dorszem

4 proste składniki, 20 minut-i możesz poczuć się jak w Hiszpanii! To danie ma bardzo prosty i zrozumiały smak, ani dodać, ani zmniejszyć.
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 14 g
tłuszcze 52 % 16 g
węglowodany 3 % 1 g
211 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Upewnij się, że wszystkie składniki są dostępne i umieścić rozgrzać patelnię z oliwą z oliwek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i pokrój czosnek na duże talerze, a jedną trzecią papryki chili na pierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wrzuć paprykę i czosnek na gorącą patelnię z oliwą z oliwek, smaż je na złoty kolor, a następnie wyjmij i odłóż na bok.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój dorsza.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smaż go w pozostałym oleju czosnkowym i chili na średnim ogniu przez 10-15 minut, aż będzie miękki. Sól do smaku. Podawaj na gorąco, na głębokim talerzu, skropione olejem i posypane zrumienionym czosnkiem i pierścieniami chili.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy