Hiszpański SOS Pil-Pil z dorszem
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Upewnij się, że wszystkie składniki są dostępne i umieścić rozgrzać patelnię z oliwą z oliwek.
Krok 2:
Obierz i pokrój czosnek na duże talerze, a jedną trzecią papryki chili na pierścienie.
Krok 3:
Wrzuć paprykę i czosnek na gorącą patelnię z oliwą z oliwek, smaż je na złoty kolor, a następnie wyjmij i odłóż na bok.
Krok 4:
Pokrój dorsza.
Krok 5:
Smaż go w pozostałym oleju czosnkowym i chili na średnim ogniu przez 10-15 minut, aż będzie miękki. Sól do smaku. Podawaj na gorąco, na głębokim talerzu, skropione olejem i posypane zrumienionym czosnkiem i pierścieniami chili.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g