placki z kalarepy
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
kalarepę obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Dodaj mąkę, jajko, szczyptę soli, cukier do smaku, 1 łyżkę. łyżka oleju roślinnego. Wymieszaj i upiecz placki. Lepiej jeść ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kalarepa - 42 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g