placki z kalarepy

dietetyczne placki z kalarepy zaspokoją głód o każdej porze dnia.
JuliaBAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 42 % 11 g
146 kcal
IG: 73 / 0 / 27

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
kalarepę obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Dodaj mąkę, jajko, szczyptę soli, cukier do smaku, 1 łyżkę. łyżka oleju roślinnego. Wymieszaj i upiecz placki. Lepiej jeść ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kalarepa - 42   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy