placuszki Cukiniowe z serem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj ser lub zmiażdż go rękami.
pocieramy cukinię na średniej tarce, odsączamy uwolniony płyn bez wyciskania, dodajemy posiekany ser, drobno posiekane zioła i czosnek przepuszczony przez prasę.
dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz, dobrze wymieszaj.
na patelni rozgrzej olej roślinny.Masę rozprowadzamy łyżką stołową.
smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g