krewetki tygrysie pikantne

Super przystawka do każdego stołu, idealna dla miłośników owoców morza. Niezwykle smaczne i bardzo satysfakcjonujące!
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 17 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 8 % 2 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

Krewetki Tygrysie oczyścić pozostawiając głowę i czubek ogona. W razie potrzeby zrób część krewetek z głową bez, na przykład kocham ją bez, a mój mąż bardzo lubi sortować i głowę! Weź szpikulec i pamiętaj, aby usunąć wnętrzności!!! 
następnie wymieszaj na talerzu: czosnek przepuszczony przez prasę + 2 łyżki. l olej roślinny + zioła prowansalskie. W tej mieszance marynujemy nasze krewetki przez co najmniej godzinę.
wlej olej roślinny na patelnię, połóż imbir pokrojony w pierścienie, smaż trochę i rozłóż nasze krewetki solą, smaż z obu stron.
rozłóż na talerzu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Krewetki królewskie - 87   kcal/100g

Podobne przepisy