SOS szafranowy
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj cebulę.
smażyć na oleju roślinnym razem z szafranem, aż będzie przezroczysty.
dodaj śmietanę do cebuli. Posolić.
gotuj sos, aż zgęstnieje.
smażyć na oleju roślinnym razem z szafranem, aż będzie przezroczysty.
dodaj śmietanę do cebuli. Posolić.
gotuj sos, aż zgęstnieje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g