skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ciastka wątrobowe na przekąskę, które już zrobiliśmy. Czas spróbować czegoś nowego. Przystąpić.
w przypadku naleśników jajecznych wymieszaj wszystkie składniki i dobrze ubij ciasto.
do pieczenia 1: Kuru (natychmiast ugotowałem go w osolonej wodzie) drobno posiekaj, warzywa (miałem tylko cebulę) również drobno posiekaj. Wszystko wymieszać.
do pieczenia 2: umyj cebulę i marchewkę, obierz. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, wszystko spasseruj w niewielkiej ilości oleju, soli i pieprzu.
aby posmarować "ciasta", wymieszaj majonez ze zmiażdżonym czosnkiem.
smażyć naleśniki: na lekko natłuszczoną patelnię (tylko na 1 naleśnik) wlać trochę ciasta, rozprowadzić nadzienie 1, na wierzch wlać trochę więcej ciasta, przykryć i smażyć na małym ogniu. Następnie odwróć drugą stronę i smaż do miękkości. Smażyć również naleśnik z nadzieniem nr 2 i wszystkie inne. Naleśniki najpierw rosną jak omlet. A jak tylko zostaną usunięte z ognia, natychmiast się uspokoją. W porządku. W sumie dostałem 8 naleśników (4 z każdym przyprawą).
zbieramy ciasto: na półmisku kładziemy pierwszy naleśnik z dowolnym nadzieniem, smarujemy majonezem, na wierzchu drugim, również maścią itp. Wkładamy do lodówki do impregnacji. Im dłużej jest namoczony, tym smaczniejszy. Przed podaniem udekoruj ciasto. Posypałam startym serem. Smacznego.
P. S.do smarowania naleśników można użyć majonezu na pół ze śmietaną. Możesz wziąć dowolne nadzienia do pieczeni, na przykład smażone grzyby, tłuczone ziemniaki, nadzienie rybne, mięso można zastąpić gotowaną lub wędzoną kiełbasą. Ogólnie rzecz biorąc, to, co kochasz bardziej. Mam nadzieję, że gospodynie domowe skorzystają z tego przepisu. Dziękuję za uwagę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g