ciasto z naleśnikami jajecznymi z przyprawami

bliscy będą zachwyceni! Bardzo prosty i szybki przepis dla gospodyni! Niezwykłe danie ze zwykłych produktów Bardzo smaczne i delikatne ciasto nie pozostawi nikogo obojętnym
Helena-RzęskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 56 % 19 g
węglowodany 21 % 7 g
228 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

ciastka wątrobowe na przekąskę, które już zrobiliśmy. Czas spróbować czegoś nowego. Przystąpić.
w przypadku naleśników jajecznych wymieszaj wszystkie składniki i dobrze ubij ciasto.
do pieczenia 1: Kuru (natychmiast ugotowałem go w osolonej wodzie) drobno posiekaj, warzywa (miałem tylko cebulę) również drobno posiekaj. Wszystko wymieszać.
do pieczenia 2: umyj cebulę i marchewkę, obierz. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, wszystko spasseruj w niewielkiej ilości oleju, soli i pieprzu.
aby posmarować "ciasta", wymieszaj majonez ze zmiażdżonym czosnkiem.
smażyć naleśniki: na lekko natłuszczoną patelnię (tylko na 1 naleśnik) wlać trochę ciasta, rozprowadzić nadzienie 1, na wierzch wlać trochę więcej ciasta, przykryć i smażyć na małym ogniu. Następnie odwróć drugą stronę i smaż do miękkości. Smażyć również naleśnik z nadzieniem nr 2 i wszystkie inne. Naleśniki najpierw rosną jak omlet. A jak tylko zostaną usunięte z ognia, natychmiast się uspokoją. W porządku. W sumie dostałem 8 naleśników (4 z każdym przyprawą).
zbieramy ciasto: na półmisku kładziemy pierwszy naleśnik z dowolnym nadzieniem, smarujemy majonezem, na wierzchu drugim, również maścią itp. Wkładamy do lodówki do impregnacji. Im dłużej jest namoczony, tym smaczniejszy. Przed podaniem udekoruj ciasto. Posypałam startym serem. Smacznego.
P. S.do smarowania naleśników można użyć majonezu na pół ze śmietaną. Możesz wziąć dowolne nadzienia do pieczeni, na przykład smażone grzyby, tłuczone ziemniaki, nadzienie rybne, mięso można zastąpić gotowaną lub wędzoną kiełbasą. Ogólnie rzecz biorąc, to, co kochasz bardziej. Mam nadzieję, że gospodynie domowe skorzystają z tego przepisu. Dziękuję za uwagę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy