cheeseburger z kotletem i warzywami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
do mięsa mielonego włożyć drobno posiekany czosnek, koperek, przyprawy do mięsa, jajka i bułkę tartą. Sól, pieprz.
wymieszaj mięso mielone mikserem.
łyżką ubij mięso mielone w plastikowym wieczku na słoiki i ostrożnie wyjmij gotowe ciasto, podważając je łodygą.
ułóż powstałe ciasto na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.
posmaruj kotlet keczupem. Połóż kilka krążków cebuli na wierzchu i posmaruj je majonezem.
rozłóż okrąg pomidora. Posmaruj go majonezem.
połóż Pierścień papryki na kotlecie, starając się, aby cebula i pomidor znalazły się w pierścieniu.
ułóż ser na wierzchu.
piecz gotowe kotlety w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
bułkę hamburgerową podgrzej i pokrój.
połóż kotlet na spodzie bułki, przykryj liściem sałaty i połóż drugą połowę bułki na wierzchu.
wymieszaj mięso mielone mikserem.
łyżką ubij mięso mielone w plastikowym wieczku na słoiki i ostrożnie wyjmij gotowe ciasto, podważając je łodygą.
ułóż powstałe ciasto na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.
posmaruj kotlet keczupem. Połóż kilka krążków cebuli na wierzchu i posmaruj je majonezem.
rozłóż okrąg pomidora. Posmaruj go majonezem.
połóż Pierścień papryki na kotlecie, starając się, aby cebula i pomidor znalazły się w pierścieniu.
ułóż ser na wierzchu.
piecz gotowe kotlety w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
bułkę hamburgerową podgrzej i pokrój.
połóż kotlet na spodzie bułki, przykryj liściem sałaty i połóż drugą połowę bułki na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g