Włoska Bruschetta

Włosi dużo wiedzą o przekąskach. Bruschetta nie jest wyjątkiem.
KaroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 5 % 3 g
węglowodany 81 % 47 g
263 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

z bochenka zrobić grzanki-robię w tosterze, chociaż można w piekarniku.
skrop grzanki oliwą z oliwek i dobrze natrzyj czosnkiem.
pokrój pomidory na małe kawałki (kostki, paski), posiekaj czosnek.
do pomidorów dodaj sól, chili i czarny pieprz, oliwę z oliwek, bazylię.
połóż pomidory na włoskie bruschetty i podawaj natychmiast.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy