Włoska Bruschetta
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
z bochenka zrobić grzanki-robię w tosterze, chociaż można w piekarniku.
skrop grzanki oliwą z oliwek i dobrze natrzyj czosnkiem.
pokrój pomidory na małe kawałki (kostki, paski), posiekaj czosnek.
do pomidorów dodaj sól, chili i czarny pieprz, oliwę z oliwek, bazylię.
połóż pomidory na
włoskie bruschetty
i podawaj natychmiast.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g