udka wieprzowe w piekarniku

nie wiesz, co ugotować na lunch? Ten przepis jest dla ciebie! Smak mięsa, jego wygląd. Jeśli nie wiesz, jak ugotować udka wieprzowe, oto świetny przepis! Mięso jest bardzo delikatne.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 3 g
tłuszcze 40 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
28 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
dobrze umyta noga wraz z liściem laurowym, groszek pieprzowy gotować w osolonej wodzie przez godzinę.
następnie wyjmij nogę, posyp pieprzem czarnym
mielona i papryka.
umieść nogę i czosnek w rękawie do pieczenia.
Piec 15-20 minut w 190 stopniach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Noga wieprzowa - 234   kcal/100g

Podobne przepisy