udka wieprzowe w piekarniku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
dobrze umyta noga wraz z liściem laurowym, groszek pieprzowy gotować w osolonej wodzie przez godzinę.
następnie wyjmij nogę, posyp pieprzem czarnym
mielona i papryka.
umieść nogę i czosnek w rękawie do pieczenia.
Piec 15-20 minut w 190 stopniach.
następnie wyjmij nogę, posyp pieprzem czarnym
mielona i papryka.
umieść nogę i czosnek w rękawie do pieczenia.
Piec 15-20 minut w 190 stopniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g