palce polędwicy wołowej ze smalcem i czosnkiem

te palce są bardzo smaczne i pachnące!
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 21 g
tłuszcze 59 % 32 g
węglowodany 2 % 1 g
376 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

1. Pokrój polędwicę wołową w paski o grubości 1 cm i pokonaj.
2. Przeciśnij czosnek przez czosnek.Sól, pieprz posmaruj czosnkiem.
3. Tłuszcz kroimy w cienkie, niezbyt długie paski i kładziemy na ubitym kawałku mięsa i zwijamy go rolką ,mocujemy wykałaczką, aby się nie rozpadł.
4. Smażyć na patelni do połowy ugotowane, a następnie umieścić je w małym rondlu i dusić z niewielkim dodatkiem wody lub bulionu.Danie jest gotowe!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Polędwica wołowa - 324   kcal/100g

Podobne przepisy