palce polędwicy wołowej ze smalcem i czosnkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Pokrój polędwicę wołową w paski o grubości 1 cm i pokonaj.
2. Przeciśnij czosnek przez czosnek.Sól, pieprz posmaruj czosnkiem.
3. Tłuszcz kroimy w cienkie, niezbyt długie paski i kładziemy na ubitym kawałku mięsa i zwijamy go rolką ,mocujemy wykałaczką, aby się nie rozpadł.
4. Smażyć na patelni do połowy ugotowane, a następnie umieścić je w małym rondlu i dusić z niewielkim dodatkiem wody lub bulionu.Danie jest gotowe!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Polędwica wołowa - 324 kcal/100g