jajecznica z warzywami i ziołami
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
smażyć drobno posiekaną cebulę na oleju roślinnym.
dodaj posiekaną ostrą paprykę i czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Smażyć przez minutę.
dodaj drobno posiekaną paprykę. Smażyć wszystko.
dodaj drobno posiekane pomidory i smaż, aż płyn całkowicie odparuje.
sól, pieprz warzywa.
użyj łyżki, aby zrobić dziurę w warzywach i wylać jajko, uważając, aby nie uszkodzić żółtka.
smaż jajecznicę, aż białko się zwinie, a żółtko trochę stwardnieje.
sól, pieprz jajko.
Przenieś jajecznicę na talerz i posyp drobno posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g