omlet jajeczny w chlebie pita
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw przygotuj omlet.
najlepiej ugotować go z warzywami. Na przykład działa dobrze z zielonym groszkiem, pomidorami, cebulą, papryką.
pokrój paprykę w paski, posiekaj cebulę, pomidory w plasterki.
wszystkie te warzywa smażymy trochę na patelni, dodajemy do nich groszek, a następnie wbijamy do nich jajka i smażymy razem, aż jajka będą gotowe.
Wytnij koła lub owale z chleba pita.
połóż gotowy omlet z warzywami na pita na połowie.
na omlet kładziemy kawałek sera. Nie musisz brać suluguni. Lepiej nawet wziąć Holenderski, kwaśną śmietanę itp.
składamy chleb pita i smażymy z 2 stron na oleju roślinnym. Dosłownie zajmie to minutę lub dwie, jeśli olej zostanie podgrzany.
Udekoruj chleb pita ziołami i świeżym pomidorem. Nie można dekorować, apetycznie i tak:).
najlepiej ugotować go z warzywami. Na przykład działa dobrze z zielonym groszkiem, pomidorami, cebulą, papryką.
pokrój paprykę w paski, posiekaj cebulę, pomidory w plasterki.
wszystkie te warzywa smażymy trochę na patelni, dodajemy do nich groszek, a następnie wbijamy do nich jajka i smażymy razem, aż jajka będą gotowe.
Wytnij koła lub owale z chleba pita.
połóż gotowy omlet z warzywami na pita na połowie.
na omlet kładziemy kawałek sera. Nie musisz brać suluguni. Lepiej nawet wziąć Holenderski, kwaśną śmietanę itp.
składamy chleb pita i smażymy z 2 stron na oleju roślinnym. Dosłownie zajmie to minutę lub dwie, jeśli olej zostanie podgrzany.
Udekoruj chleb pita ziołami i świeżym pomidorem. Nie można dekorować, apetycznie i tak:).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g