klopsiki w sosie pomidorowo-śmietanowym

klopsiki-pyszne i pikantne!Dzieci i dorośli zawsze będą chcieli suplementów! Szybki i smaczny, a co najważniejsze uniwersalny, może być zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
Marina PetrovnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 66 % 21 g
węglowodany 13 % 4 g
232 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
z gotowanego mięsa mielonego (które lubisz bardziej), miałem mieloną wieprzowinę + wołowinę,a także trochę ziemniaków, rzepę cebulową na soczystość i oczywiście sól, pieprz do smaku.
więc zaczynamy robić klopsiki z gotowanego mięsa mielonego, okazuje się, że około 20 sztuk.

marchewki i cebulę przygotujemy z wyprzedzeniem. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na grubej tarce.
przygotujemy również wcześniej mieszaninę, którą należy wymieszać z mlekiem. Aby to zrobić, wymieszaj następujące produkty: skrobię, pomidor.makaron, mąka, cukier, sól, pieprz czerwony mielony, pieprz czarny mielony. Bierzemy je w dowolnej ilości, jak chcesz więcej smaku:)
rozcieńczyć powstałą mieszaninę w zimnym mleku. Dokładnie wymieszaj.

teraz lekko smażyć klopsiki w niewielkiej ilości oleju roślinnego na złoty kolor.

dodaj marchewkę i cebulę do klopsików.
wlać powstałą mieszankę klopsików i gotować na średnim ogniu pod pokrywką przez 15 minut, ciągle mieszając. Przed podaniem posyp tartym serem.

podczas gotowania naszych klopsików możesz zrobić makaron. No to oczywiście kto lubi, może ktoś lubi ziemniaki :)

postanowiłam ugotować makaron. Makaron zawsze gotuję według klasycznej włoskiej receptury.
aby to zrobić, umieść gniazda w niskim naczyniu (w jednym rzędzie), zalej wrzącą wodą, aby woda prawie całkowicie je przykryła, dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek, sól do smaku i gotuj na wolnym ogniu, aż będą ugotowane na małym ogniu. Zwykle ten proces zajmuje mi nie więcej niż 10 minut. Następnie ostrożnie, aby nie uszkodzić formy. umieść gniazda łyżką cedzakową na talerzu.

Cóż, to wszystko makaron z klopsikami jest gotowy
smacznego dla wszystkich :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy