klopsiki w sosie pomidorowo-śmietanowym
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
z gotowanego mięsa mielonego (które lubisz bardziej), miałem mieloną wieprzowinę + wołowinę,a także trochę ziemniaków, rzepę cebulową na soczystość i oczywiście sól, pieprz do smaku.
więc zaczynamy robić klopsiki z gotowanego mięsa mielonego, okazuje się, że około 20 sztuk.
marchewki i cebulę przygotujemy z wyprzedzeniem. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na grubej tarce.
przygotujemy również wcześniej mieszaninę, którą należy wymieszać z mlekiem. Aby to zrobić, wymieszaj następujące produkty: skrobię, pomidor.makaron, mąka, cukier, sól, pieprz czerwony mielony, pieprz czarny mielony. Bierzemy je w dowolnej ilości, jak chcesz więcej smaku:)
rozcieńczyć powstałą mieszaninę w zimnym mleku. Dokładnie wymieszaj.
teraz lekko smażyć klopsiki w niewielkiej ilości oleju roślinnego na złoty kolor.
dodaj marchewkę i cebulę do klopsików.
wlać powstałą mieszankę klopsików i gotować na średnim ogniu pod pokrywką przez 15 minut, ciągle mieszając. Przed podaniem posyp tartym serem.
podczas gotowania naszych klopsików możesz zrobić makaron. No to oczywiście kto lubi, może ktoś lubi ziemniaki :)
postanowiłam ugotować makaron. Makaron zawsze gotuję według klasycznej włoskiej receptury.
aby to zrobić, umieść gniazda w niskim naczyniu (w jednym rzędzie), zalej wrzącą wodą, aby woda prawie całkowicie je przykryła, dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek, sól do smaku i gotuj na wolnym ogniu, aż będą ugotowane na małym ogniu. Zwykle ten proces zajmuje mi nie więcej niż 10 minut. Następnie ostrożnie, aby nie uszkodzić formy. umieść gniazda łyżką cedzakową na talerzu.
Cóż, to wszystko makaron z klopsikami jest gotowy
smacznego dla wszystkich :)
więc zaczynamy robić klopsiki z gotowanego mięsa mielonego, okazuje się, że około 20 sztuk.
marchewki i cebulę przygotujemy z wyprzedzeniem. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na grubej tarce.
przygotujemy również wcześniej mieszaninę, którą należy wymieszać z mlekiem. Aby to zrobić, wymieszaj następujące produkty: skrobię, pomidor.makaron, mąka, cukier, sól, pieprz czerwony mielony, pieprz czarny mielony. Bierzemy je w dowolnej ilości, jak chcesz więcej smaku:)
rozcieńczyć powstałą mieszaninę w zimnym mleku. Dokładnie wymieszaj.
teraz lekko smażyć klopsiki w niewielkiej ilości oleju roślinnego na złoty kolor.
dodaj marchewkę i cebulę do klopsików.
wlać powstałą mieszankę klopsików i gotować na średnim ogniu pod pokrywką przez 15 minut, ciągle mieszając. Przed podaniem posyp tartym serem.
podczas gotowania naszych klopsików możesz zrobić makaron. No to oczywiście kto lubi, może ktoś lubi ziemniaki :)
postanowiłam ugotować makaron. Makaron zawsze gotuję według klasycznej włoskiej receptury.
aby to zrobić, umieść gniazda w niskim naczyniu (w jednym rzędzie), zalej wrzącą wodą, aby woda prawie całkowicie je przykryła, dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek, sól do smaku i gotuj na wolnym ogniu, aż będą ugotowane na małym ogniu. Zwykle ten proces zajmuje mi nie więcej niż 10 minut. Następnie ostrożnie, aby nie uszkodzić formy. umieść gniazda łyżką cedzakową na talerzu.
Cóż, to wszystko makaron z klopsikami jest gotowy
smacznego dla wszystkich :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g