jajecznica

klasyczna glazura w nieklasycznym wykonaniu. Pyszne i piękne! Smakowity
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 10 g
tłuszcze 23 % 7 g
węglowodany 43 % 13 g
155 kcal
IG: 15 / 85 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jajka opłukać, wytrzeć na sucho, włożyć do zamrażarki na 6 godzin, kładę wieczorem rano świetne śniadanie. Następnego dnia wyjmuję go, pozwalam mu się rozmrozić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usuwam żółtko.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuję jajecznicę z białka. Posypuję ziołami i rozprowadzam żółtko na wierzchu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Można zrobić jajecznicę w grzankach Pokrój bochenek na kawałki o grubości 1 cm, Wytnij miąższ w jednym kawałku. Wlej trochę ras na patelnię. masła lub umieścić kremowy, jak chcesz. Smażyć grzanki z jednej strony, odwrócić, wlać białko jajka do wyciętego kawałka, przykryć i pozostawić do ugotowania. Połóż żółtko na gotowym białku. Grzanki posmarowane żółtkiem. Smakowity. Białko w grzance okazało się bardzo delikatne jak suflet, a na wierzchu

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy