jajecznica
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jajka opłukać, wytrzeć na sucho, włożyć do zamrażarki na 6 godzin, kładę wieczorem rano świetne śniadanie. Następnego dnia wyjmuję go, pozwalam mu się rozmrozić.
Krok 2:
Usuwam żółtko.
Krok 3:
Gotuję jajecznicę z białka. Posypuję ziołami i rozprowadzam żółtko na wierzchu.
Krok 4:
Można zrobić jajecznicę w grzankach Pokrój bochenek na kawałki o grubości 1 cm, Wytnij miąższ w jednym kawałku. Wlej trochę ras na patelnię. masła lub umieścić kremowy, jak chcesz. Smażyć grzanki z jednej strony, odwrócić, wlać białko jajka do wyciętego kawałka, przykryć i pozostawić do ugotowania. Połóż żółtko na gotowym białku. Grzanki posmarowane żółtkiem. Smakowity. Białko w grzance okazało się bardzo delikatne jak suflet, a na wierzchu
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g